Rajat ylittävä yhteistyö – Toimintaa raja-alueiden hyväksi!

Kolme rajat ylittävää yhteistyöohjelmaa “Kaakkois-Suomi – Venäjä”, “Kolarctic” ja “Karelia” osallistuvat Pietarissa pidettävään All-Russia Foorumiin, järjestämällä pyöreän pöydän keskustelutilaisuuden ja hankenäyttelyn.  

Rajat ylittävä yhteistyö (Cross-Border Cooperation, CBC) on hyvin toimiva väline, jonka avulla naapurimaat Venäjä, Suomi, Ruotsi ja Norja voivat yhdessä löytää parempia ratkaisuja liiketoiminnan kehittämiseen, innovaatioihin, koulutukseen, ympäristön suojeluun, kulttuurin edistämiseen, raja-alueiden liikenneyhteyksiin ja paljon muuhun. Näitä kolmea ohjelmaa “Kaakkois-Suomi – Venäjä”, “Kolarctic” ja “Karelia” rahoittavat Euroopan unioni, sekä yhteistyöhön osallistuvat maat.  

Ohjelmien hallintoviranomaiset järjestävät yhdessä Venäjän sivutoimipisteiden kanssa pyöreän pöydän keskustelutilaisuuden 25. lokakuuta 2021 kello 17.15-19.15 Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya -hotellissa Pietarissa. Ensimmäisen osuuden pääpuhujina ovat Venäjän, Suomen, Norjan ja Ruotsin kansalliset viranomaiset sekä Euroopan komissio, EU:n edustusto Venäjällä ja CBC –ohjelmat. Toinen osuus antaa puheenvuoron aluekehitysorganisaatioille, oppilaitoksille ja yritysten kehittämisorganisaatioille, jotka toimivat yhteistyöhankkeiden toteuttajina. Tilaisuus toteutetaan hybridi -mallilla, jossa osa keskustelijoista on paikanpäällä ja osa osallistuu etäyhteyden avulla. Keskusteluja voi seurata suorassa lähetyksessä oheisten linkkien kautta

englanniksi https://www.youtube.com/watch?v=Ai4MtovHwwc

venäjäksi https://www.youtube.com/watch?v=NcGf2a4nZLk

Foorumi, jossa kaikki osapuolet osallistuvat yhteiseen keskusteluun, on hyvä alusta vuoropuhelun lisäämiselle rajat ylittävän yhteistyön toteuttamisesta, ja hankkeiden tuloksista. Keskustelu edistää kansallisten ja alueellisten sidosryhmien, yritysten ja kansalaisyhteiskunnan keskinäistä ymmärrystä yhteisistä arvoista ja kehittämisen tavoitteista. Keskusteluissa pohditaan myös tulevien, kaudelle 2021-2027 valmisteltavien ohjelmien tavoitteita. 

Foorumin osallistujat ja vierailijat ovat tervetulleita CBC ohjelmien rahoittamien hankkeiden yhteisnäyttelyyn saadakseen lisätietoa toiminnan eduista ja tuloksista toteuttajille itselleen, alueille ja niiden asukkaille. 

Hankenäyttelyn teemoja ovat: 

  • Vihreämpi ja älykkäämpi tulevaisuus 
  • Rajat ylittävä yhteistyö käyttäytymisen muuttajana 
  • Tieteen, liiketoiminnan ja ihmisten väliset sidokset 
  • Voimaannuttavat synergiat 

Lisätietoa CBC keskustelutilaisuudesta https://forumstrategov.ru/eng/program/stol21.html  

Lisätietoa All-Russia Foorumista https://forumstrategov.ru/?lang=eng