Seurantakomitea piti kuudennen kokouksensa Savonlinnassa

Seurantakomitean järjestyksessään kuudes kokous pidettiin 5-6 syyskuuta 2018 Savonlinnassa. Komitea sai tietoa ja tarkasteli ensimmäiseltä ja toiselta hakukierrokselta rahoitettavaksi valittujen hankkeiden tukisopimusneuvotteluprosessin tilannetta sekä keskusteli Euroopan komission elokuussa hyväksymien 10 laajan infrastruktuurihankkeen seuraavista vaiheista. Komitea teki myös päätöksen ohjelman viidennestä hakukierroksesta ja valitsi kolmanteen hakuun toimitetuista hakemuksista rahoitettavat hankkeet.  

Viides rahoitushaku sulkeutuu 27 maaliskuuta 2019
Seurantakomitea päätti järjestää viidennen hakukierroksen, ja varata sille ohjelman rahoituskehyksestä sidottavaksi 6,8 miljoonaa euroa. Rahoitushakemuksia voi toimittaa ohjelman kaikkiin neljään toimintalinjaan, mutta hankkeiden kesto voi olla enintään 30 kuukautta, johtuen ohjelman sulkemisaikataulusta. Hanketoiminta päättyy vuoden 2022 lopussa. Määräaika hakemusten toimittamiselle on 27 maaliskuuta 2019 ja arviointi- ja valintaprosessin arvioidaan valmistuvan syyskuussa 2019. Hallintoviranomainen järjestää hakijatyöpajoja lähempänä hakemusten jättämisen määräaikaa ja tilaisuuksien aikataulu julkaistaan lähiaikoina.  

10 uutta hanketta rahoitettavaksi
28 maaliskuuta 2018 suljetun kolmannen hakukierroksen käsittelyprosessi on valmistunut ja seurantakomitea päätti rahoittaa 10 hanketta, joiden yhteenlaskettu ohjelman myöntämä tukirahoitus on noin 6,5 miljoonaa euroa. Päähakijat saavat virallisen päätöksen (Executive Order) lokakuun loppuun mennessä, jonka jälkeen hallintoviranomainen ilmoittaa tukisopimusneuvottelujen aloittamisesta.

Lista rahoitettavista hankkeista hakukierrokselta 3:

KS1528  NaStA, LP Geologian tutkimuskeskus (FIN) 

KS1460  SHEM-WP, LP Lappeenrannan ympäristötoimi (FIN) 

KS1648  One Drop, LP Lappeenrannan teknillinen yliopisto (FIN) 

KS1549  CoExist, LP Itä-Suomen yliopisto (FIN)  

KS1592  CroBoDDIT, LP Lappeenrannan teknillinen yliopisto (FIN) 

KS1529  GET READY, LP Eco-Express-Service Oy (RUS) 

KS1608  Road Maintenance Business, LP Leningradin alueen tiekomitea (RUS)  

KS1585  FUTURATECH, LP Kotka-Hamina seudun kehittämisyhtiö, Cursor Oy (FIN)

KS1338  GB, LP Virolahden kunta (FIN) 

KS1582 

(Virallinen lista lisätietoineen julkaistaan sen jälkeen kun seurantakomitean kokouspöytäkirja on hyväksytty)